Biežākie veļas mašīnas bojājumi, un kā tos novērst

Atgriezties 21 oktobris, 2020

Tā ir bieži sastopama situācija – pilns grozs ar netīrām drēbēm un veļas mašīna, kas pēkšņi atsakās darboties. Šāda problēma var rasties vairāku iemeslu dēļ – sākot ar elektriskām kļūmēm, kad veļas mašīna neieslēdzas vispār, beidzot ar mazgāšanas, skalošanas un centrifūgas traucējumiem, kas neļauj izmazgāt drēbes. 

Par laimi, liela daļa no šīm problēmām ir novēršamas. Turpinājumā daži tipiskākie veļas mašīnas bojājumi, kā arī  labākie paņēmieni to noteikšanai un novēršanai. 

Kļūdu kodi

Vispirms vērts pieminēt, ka liela daļa moderno veļas mašīnu modeļu ir aprīkoti ar pašdiagnostiku. Tas nozīmē, ka problēmu gadījumā veļas mašīnas displejā parādās kļūdas kods, kā skaidrojumu iespējams atrast ierīces lietošanas instrukcijā. Tas palīdzēs novērtēt radušos situāciju un saprast, vai iegādāties jaunu sadzīves tehniku, vai arī problēmu ir iespējams visai vienkārši novērst. 

Ja nepieciešams iegādāties jaunu veļas mašīnu, var noderēt aizdevums lielākiem pirkumiem. Pirms tam gan ir svarīgi izvērtēt savas iespējas to laikus atmaksāt.

Veļas mašīna neieslēdzas

Jūs gatavojaties mazgāt veļu un visu darāt, kā ierasts, bet veļas mašīna neieslēdzas. Tas var šķist pašsaprotami, bet, pirms uztraucaties par bojājumu apmēru, pārbaudiet:

  • Vai veļas mašīna ir pieslēgta kontaktligzdai;
  • Vai kontaktligzda ir labā darba kārtībā;
  • Vai veļas mašīnas durvis ir pietiekami cieši aiztaisītas 

Ja pēc pārbaudes veļas mašīnu tik un tā nav iespējams ieslēgt, ir iemesls sazināties ar meistaru, kurš spēs noteikt radušos problēmu un to novērst. 

Ūdens sūknēšanas traucējumi

Ja no veļas mašīnas netiek pareizi izvadīts ūdens, Jūs to pamanīsiet diezgan ātri. Netīrais ūdens paliks vai nu veļas mašīnā vai arī izplūdīs uz grīdas. Vairumā gadījumu šādu problēmu izraisa aizsērējušas notekas šļūtenes, bojātas sūkņa detaļas vai ierīcē iekļuvuši svešķermeņi. 

Ja varat atrast problēmas cēloni, varat to novērst paša spēkiem. Ja ne, prasiet palīdzību speciālistam. 

Centrifūgas darbības traucējumi

veļasmašīna nestrādā

Šeit ir vēl viena tipiska problēma: veļās mašīna ieslēdzas un darbojas labi, līdz ir pienācis laiks centrifugēt. Centrifūgas darbības traucējumi var padarīt drēbju pilnvērtīgu izmazgāšanu neiespējamu. 

Dažkārt šo problēma rodas tādēļ, ka veļas mašīnā tiek ievietots pārāk daudz drēbju. Ja ierīce ir pārslogota un nedarbojas, kā nākas, mēģiniet to izslēgt, izņemt daļu no apģērbiem un mēģināt vēlreiz. 

Cits populārs šīs problēmas cēlonis ir bojātas vai nodilušas siksnas. To remonts ir diezgan sarežģīts, tādēļ šo uzdevumu ieteicams uzticēt pieredzējušam meistaram. 

Mazgāšanas līdzekļa neizmantošana 

Jūsu veļas mašīna ir pabeigusi mazgāšanas ciklu, un ir pienācis laiks izņemt izmazgātās drēbes. Tās izskatās tieši tā, kā vajadzētu, bet ir viena problēma – drēbes smaržo tā, it kā nebūtu mazgātas. 

Ja drēbes pēc mazgāšanas šķiet netīras, pie vainas varētu būt tas, ka veļas mašīna pareizi neizmanto mazgāšanas līdzekli. Vairumā gadījumu pie tā vainojams aizsērējis mazgāšanas līdzekļa dozators. To novērst ir diezgan vienkārši – gan ar speciālu līdzekļu, gan etiķa palīdzību. Ielejiet ierīcē īpaši šim nolūkam paredzētu līdzekli vai nedaudz etiķa, pēc tam ieslēdziet veļas mašīnu tukšgaitā. 

Veļas mašīna ir ierīce, bez kuras grūti iedomāties savu ikdienu. Ja tā ir bojāta, rodas zināmas neērtības, ko gribas novērst pēc iespējas ātrāk. Dažkārt remonts ir pavisam vienkāršs, bet var gadīties arī, ka nepieciešami nopietnāki remontdarbi vai pat jaunas veļas mašīnas iegāde. Un tas prasa zināmus finansiālos ieguldījumus. 

Vai vēlaties saņemt patēriņa kredītu?

Piesakieties!