Kā izvēlēties un uzstādīt duškabīni?

Atgriezties April 15, 2021

Mūsdienās joprojām aktuāls jautājums ir par to, kura izvēle labāka – vanna vai duša? Kāds dod priekšroku vannas daudzpusībai un relaksācijas funkcijai, bet netrūkst arī to, kas labprātāk izvēlas dušu. Šajā rakstā mazliet tuvāk apskatīsim to, kā izvēlēties labu duškabīni un kas jāzina par tās uzstādīšanu.

Kā izvēlēties duškabīni, kas atbilst Jūsu vajadzībām?

kā izvēlēties duškabīni
  • Komplektācija

Aplūkojot santehnikas veikalu piedāvājumu, noteikti būsit ievērojuši, ka mūsdienās pircēji var iegādāties teju jebkāda veida dušas kabīni, neatkarīgi no vannas istabas platības, kā arī tā, cik liels budžets ir pieejams. Viens no svarīgiem kritērijiem, kam vajadzētu pievērst uzmanību, ir duškabīnes komplektācija.

 Ir tādi komplekti, kuros jau ir iekļauts viss nepieciešamais, tostarp gan duškabīnes ārējais karkass, gan paliktnis un pat ūdens maisītājs. Taču vienlaikus ir arī tādi modeļi, kuri ir daļēji nokomplektēti. Par šo jautājumu noteikti vajadzētu painteresēties, lai Jūs nenopirktu duškabīni, kurai vēlāk vēl ir jāpiemeklē daudz citu detaļu.

  • Durvis un sienas

Ražotāji piedāvā dažādu formu dušas kabīnes. Tās nereti ir gan kantainas, gan pusapaļas. Lielākoties duškabīnes uzstāda pie sienas vai stūrī, jo pieejamas tikai divas vai viena karkasa mala. Taču ir arī pilnībā slēgtas duškabīnes, kurām ir visas sienas, turklāt tās var būt aprīkotas ar dažādām papildu funkcijām, piemēram, masāžas dušu vai tvaiku.

Tāpat dušas kabīņu durvis var būt dažādu veidu. Ir gan tādas, kuras var bīdīt, gan arī veramās durvis, un Jums šajā gadījumā ir jāizvērtē, kurš no variantiem ir komfortam un telpas platībai piemērotākais. Šī izvēle būtu jāizdara, līdz vannas istabas remonts ir uzsākts, lai nebūtu tā, ka pēc duškabīnes uzstādīšanas Jūs saprotat, ka nevar no tās ērti izkļūt. Vēl atcerieties arī to, ka duškabīnes cena un kvalitāte ietekmē arī tās durvju sistēmu, proti, cik ilgi un labi tā kalpos.

Mūsdienās duškabīņu sienas lielākoties izgatavo no dažādu biezumu stikliem un arī plastmasas kompozītmateriāliem. Ja meklējat budžeta klases variantu, varat izvēlēties duškabīni ar plastmasas sienām, taču ņemiet vērā, ka to būs vieglāk saskrāpēt un kopt.

Duškabīnes kvalitāti un izturību lielā mērā ietekmē tās stikla biezums. Labāk dot priekšroku modeļiem, kuriem tas ir vismaz seši līdz astoņi milimetri, jo tad varēsiet būt droši, ka pie mazākā trieciena stikls neizbirs.

  • Duškabīnes karkass

Par to, cik dušas kabīne ir izturīga un stabila, rūpējas tās karkass, kā arī stiprinājums uz grīdas un pie vannas istabas sienas. Tāpēc ir svarīgi parūpēties ne tikai par atbilstošas duškabīnes, bet arī stiprinājumu un saistīto materiālu izvēli. Izturīgāki būs metāla, nevis plastmasas profili.

Pievērsiet uzmanību tam, kādas ir klientu atsauksmes par konkrēto duškabīni, tās uzstādīšanu un kvalitāti. Bieži vien noderīgas ir arī konsultācijas ar santehniķiem un saistītu remontdarbu speciālistiem, kas var ieteikt ražotājus, kuru duškabīnes ir kvalitatīvākas.

  • Duškabīnes paliktnis

Vēl viena īpaši svarīga dušas kabīnes sastāvdaļa ir tās paliktnis. Tam ir jābūt kvalitatīvam, jo, kā jau saprotat, paliktnim ir jāiztur cilvēka svars. Protams, vēl viens variants ir arī dušas kabīnes veidošana bez paliktņa, un šajā gadījumā grīdu izbūvē nelielā slīpumā, lai pa noteci efektīvi novadītu ūdeni. Tas, kuru variantu izvēlēties, paliek Jūsu ziņā.

Ražotāji piedāvā gan seklākus, gan dziļākus dušas paliktņus. Dziļākos var izmantot arī citiem nolūkiem, piemēram, pārveidot par vanniņu bērniem, taču vecāka gada gājuma cilvēkiem tos var būt grūtāk lietot iekāpšanas un izkāpšanas dēļ.

 Šeit arī der pievērst uzmanību sifona kvalitātei un atrašanās vietai. Ideālā gadījumā tam vajadzētu būt iebūvētam grīdā, jo šis risinājums ir higiēniskāks.

  • Duškabīnes klausules un jaucējkrāna izvēle

Ja vēlaties baudīt patīkamu mazgāšanos, noteikti vajag padomāt par kvalitatīva krāna un dušas klausules izvēli, uzticoties zināmiem ražotājiem. Atšķiras gan to materiāli, gan formas un pat svars.

Lasiet arī mūsu rakstu par to, kā ieklāt flīzes.

Kas jāatceras, uzstādot duškabīni?

duškabīnes uzstādīšana

Vannas istaba ir telpa, kuru ikdienā izmantojam bieži, tāpēc cilvēki nereti tās uzlabošanai izmanto tādus risinājumus kā kredīts mājokļa remontam. Plānojot budžetu remonta veikšanai un duškabīnes uzstādīšanai, ņemiet vērā, ka procesā var rasties arī neplānoti papildu izdevumi.

Duškabīnes uzstādīšanu var veikt pašu spēkiem, un internetā ir pieejami daudzi video un cita veida pamācības, kā to izdarīt, taču, ja neesat pārliecināti par savām prasmēm, gudrāk tomēr būtu šo uzdevumu uzticēt profesionāļiem.

Vannas istabas remonts netiek veikts ļoti bieži, tāpēc svarīgi, lai tas tiktu izpildīts augstā līmenī. Savukārt, ja strādājat paši, ieteicams izmantot kvalitatīvus un pārbaudītus materiālus, kas paildzinās duškabīnes kalpošanas laiku. Lai izdodas!