Dzīvokļa remonts: Ko darīt, ja lobās tapešu stūri?

Atgriezties January 11, 2021

Esat nolēmis 2023.gadu iesākt ar dzīvokļa interjera atsvaidzināšanu? Ideja nav slikta, taču pat šķietami vienkāršākie remontdarbi pieprasa atbilstošas pamatzināšanas, lai kārotais rezultāts patiešām spētu priecēt gan Jūs pašu, gan viesus.

Neatkarīgi no tā, vai interjera atsvaidzināšana ir paredzēta Jūsu personīgajā īpašumā vai īrētā dzīvoklī, viena no izplatītākajām problēmām, ar kuru saskaras remontdarbu veicēji, ir tapešu stūru atlobīšanās. Kādi faktori izraisa tapešu atlobīšanos un kā ar šo situāciju tikt galā? Neraizējieties – mums ir atbildes!

Biežākie iemesli ķibelēm ar tapešu stūriem

Lai veiksmīgi nonāktu pie visefektīvākā atlobījušos tapešu problēmas risinājuma, noteikti jāsāk ar tās cēloņa izprašanu.Tapešu līmēšana kā tāda nav īpaši sarežģīts process, taču, lai izvēlētais dizaina materiāls pie sienas noturētos pēc iespējas ilgāk, vispirms jāpārliecinās par pareizi un efektīvi apstrādātu sienas virsmu. Slikti vai nevīžīgi nogruntēta siena parasti rezultējas ar tapešu atlīmēšanos it īpaši to stūros un salaiduma vietās. Tātad pirms līmēšanas neiztikt bez nopietna un pietiekoši atbildīga sagatavošanās procesa.

Arī gaisa burbulīšu neizlīdzināšana tik tikko pielīmēto tapešu reljefā var izraisīt tapešu stūru un malu pirmslaicīgu atlīmēšanos. Līmējot tapetes patstāvīgi, ir jāatceras par tapešu veltnīša vai špakteļlāpstiņas izmantošanu – šie rīki pavisam ātri un vienkārši atbrīvosies no liekā gaisa, kas liedz tapešu materiālam pilnībā piekļauties dzīvokļa sienām.

Kā atgriezt tapetes sākotnējā stāvoklī?

Gadījumā, ja esat konstatējis tapešu stūru vai malu atlobīšanos savā nesen izremontētajā dzīvoklī, tūliņ jāķeras pie šīs problēmas risināšanas. Ņemiet vērā, jo ilgāk Jūs nogaidīsiet, jo grūtāk konkrēto ķibeli būs vērst par labu! Pirms tapešu atkārtotas pielīmēšanas vajadzētu izprast, kas tieši izraisījis materiāla daļēju vai pilnīgu atdalīšanos no sienas.

Ja pie vainas ir nevīžīgi nogruntētā sienas virsma vai nolupis apmetuma gabals, nāksies tapeti noplēst līdz vietai, kur tā cieši piekļaujas sienai un likvidēt sienas apdarē esošās nepilnības.

Konstatējot tapešu stūru atlobīšanos pārliekas gaisa burbulīšu koncentrācijas dēļ, atsevišķos gadījumos varētu izlīdzēties ar speciālas šļirces palīdzību. Kā rīkoties? Iesūciet šļircē nelielu daudzumu tapešu līmes un injicējiet to tieši gaisa burbulītī, pēcāk izlīdzinot tapetes virsmu ar speciāla tapešu veltnīša vai mitras lupatiņas palīdzību. Atcerieties, ka arī sīki svešķermenīši vai putekļi zem tapetes virsmas var kalpot par materiāla atlobīšanās cēloni.

Lietderīgi speciālistu ieteikumi

Atlobījušies un nolupuši tapešu stūri ir pieredzējušu remontdarbnieku ikdiena, tāpēc viņu profesionālie ieteikumi attiecībā uz atkārtotiem tapešu stūru līmēšanas darbiem nekad nenāks par ļaunu. Ko un kā labāk darīt? Centieties ievērot sekojošos profesionāļu norādījumus:

● Tapešu līmēšana vienmēr jāuzsāk no dzīvojamās platības stūra, toties tapetes materiālam vienmēr jāpārklājas pāri stūra zonai par vismaz 20 mm;

● Gludinot tapetes telpas stūrīšos, jāievēro pareizs gludināšanas virziens, proti, no tapešu locījuma vietas uz tās malām, tādējādi, izvadot zem apdares materiāla sakrājušos gaisu;

● Nonākot pie iekšējā stūra savienojuma veidošanas, vislabāk būtu veidot tā saukto pārlaidumu, kurā nākošā tapešu sloksne apsedz iepriekš izveidoto stūra zonas pārklājuma vietu. Konkrētā metode lieliski noderēs nelīdzenu vai pat šķību telpas stūru izlīdzināšanas procesā.

Pirms tapešu līmēšanas gan iesakām padomāt un izsvērt, vai nevēlaties dot priekšroku šķidrajām tapetēm.

Neļaujiet līdzekļu trūkumam atturēt sevi no rīcības

Dzīvokļa remonta izmaksas mēdz krasi atšķirties atkarībā no iecerēto remontdarbu apjoma, kā arī tēriņiem atvēlētā budžeta, taču līdzekļu trūkumam maciņā nudien nevajadzētu Jūs atturēt no jau sen kāroto remontdarbu veikšanas.

Kredīts mājokļa remontam ir lieliska iespēja atsvaidzināt sava dzīvokļa interjeru – ielūkojieties Avafin.lv piedāvātajās iespējās, taču rūpīgi izvērtējiet savu maksātspēju!

Lasiet arī rakstu, ko iesākt, ja uz logiem veidojas kondensāts!

Vai vēlaties saņemt patēriņa kredītu?

Piesakieties!