Miljonāra domāšana, un ko no tās mācīties

Atgriezties 23 marts, 2020

Jūsu peļņas potenciāls nesākas ar Jūsu darbu, bet gan ar Jūsu domāšanu. Tātad, ja vēlaties sasniegt finansiālu labklājību, Jums nenāktu par ļaunu uzzināt kaut ko vairāk par miljonāru domāšanas veidu.

Miljonāriem ir ilgtermiņa domāšana

Turīgie cilvēki domā ne tikai par tagadni – viņi ņem vērā arī nākotnes perspektīvu. Tas nozīmē, ka jānosaka arī ilgtermiņa mērķi, kas attiecas uz gadiem un pat gadu desmitiem, ne tikai nedēļām un mēnešiem. Miljonāri ir gatavi atteikties no komforta šobrīd, lai vēlāk varētu baudīt lielāku finansiālo brīvību. Šis domāšanas veids liecina par kādu īpašību – pacietību. Daudziem vidusmēra cilvēkiem tās trūkst – viņi labāk dod priekšroku ātriem risinājumiem.

Dažkārt, ja saviem mērķiem tiek izmantots naudas aizdevums tas tiek darīts rūpīgi izvērtējot savu maksātspāju.

Miljonāri nebaidās no pārmaiņām

Kamēr lielais vairums cilvēku baidās no pārmaiņām, miljonāri uzskata, ka jebkuras pārmaiņas ir jaunas iespējas. Tā arī ir būtiskākā atšķirība – lielākajai daļai cilvēku pārmaiņas saistās ar kaut ko negatīvu, bet miljonāri uzskata, ka jebkuras pārmaiņas – lai arī kādas tās sākumā šķistu – var sniegt viņiem kādu labumu.

sieviete lasa grāmatu par bagātībām

Miljonāri nekad nepārstāj mācīties

Apmeklējot miljonāra māju, Jūs atrastu daudz grāmatu, iespējams, pat iespaidīgu bibliotēku. Tas tādēļ, ka miljonāri zina – absolvējot skolu, mācības nebeidzas. Vienkāršākais veids, kā ieguldīt savā finanšu izglītībā, ir lasīt atbilstošas grāmatas.

Miljonāri uzdod sev pareizos jautājumus

Miljonāri uzdod sev jautājumus, no kuriem vidusslānis parasti izvairās – ‘’Kā es varu nopelnīt naudu, darot to, kas man patīk?’’, ‘’Kas ir tas, ko dzīve man šobrīd māca?’’ . Pārējie tikmēr domā – ‘’Kā man atstāt iespaidu uz priekšnieku, lai es dabūtu algas pielikumu?’’ vai ‘’Kāpēc ar mani visu laiku notiek sliktas lietas?’’.

Miljonāri neseko vairākuma viedoklim

Lielākā daļa cilvēku piekrīt vairākuma viedoklim par to, kas ir labs un pareizs, taču viņi arī nekad nekļūst par miljonāriem. Turīgi cilvēki rīkojas pretēji vairākuma viedoklim un domā plašāk, nebaidoties meklēt oriģinālus risinājumus.

Miljonāri ir strādīgi

Miljonāri zina – lai kaut ko sasniegtu, ir jāstrādā. Protams, sēdēt pie televizora un skatīties iemīļotos seriālus, ir daudz vienkāršāk, taču slinkojot neviens neko ievērojamu nav sasniedzis.

Miljonāri rīkojas šeit un tagad

Labāku laiku gaidīšana liek palaist garām daudz labu iespēju. Turīgi cilvēki zina, ka īstais laiks, lai kaut ko mainītu, ir tieši šis brīdis. Viņi nebaidās to izmantot.

laika plānošana

Miljonāri prot plānot savu laiku

Mēdz teikt, ka vienīgais resurss, kas mums tiek dots vienādā apjomā, ir laiks. Mums katram diennaktī ir 24 stundas – jautājums ir par to, kā protam tās izmantot. Miljonāru veiksmes noslēpums ir prasme izvirzīt prioritātes un noteikt svarīgākos uzdevumus. Viņi arī prot plānot savu laiku un uzmanību velta tam, kas nes pozitīvu ietekmi uz viņu dzīvi.

Miljonāri rūpīgi izvēlas cilvēkus, ar ko pavadīt laiku

Turīgi cilvēki rūpīgi izvērtē tos, ar ko pavada laiku. Un ne tādēļ, ka sevi vērtētu augstāk nekā citus, bet gan tāpēc, ka zina pamatpatiesību – ‘’mēs kļūstam līdzīgi tiem, ar ko pavadām visvairāk laika’’. Pavadot laiku ar negatīviem cilvēkiem, kas vairāk runā par problēmām, nevis iespējām, cilvēks nemanot pārņem šo pašu domāšanas veidu.

Miljonāri dara to, kas viņiem patīk

Lielākā daļa miljonāru par tādiem kļuvuši darot lietas, kas viņiem patiešām patīk. Ja cilvēks dara to, kas viņu aizrauj, viņam ir pavisam cita motivācija gūt panākumus. Un tas noteikti ietekmē arī bankas konta stāvokli.