Divistabu dzīvokļa remonts: Kā aprēķināt gaidāmās izmaksas?

Atgriezties March 24, 2020

Plānojot dzīvokļa remontu, aktuāls jautājums ir tā izmaksas. Ar kādu summu rēķināties? Vai to vispār var precīzi paredzēt? 

Ņemsim par piemēru divistabu dzīvokli, kuram nepieciešams kapitālais remonts.

Kādas darbības jāparedz, plānojot dzīvokļa remonta izmaksas?

remonts

Pārbūve

Dažkārt dzīvokļu projekti ir diezgan neērti – īpaši vecajās mājās. Tādēļ daudzi dzīvokļu īpašnieki izvēlas nojaukt sienas, tādā veidā apvienojot telpas (piemēram, virtuvi ar istabu). Jāpatur prātā, ka ikviena pārbūve, pat šķietami nenozīmīga, ir jāsaskaņo ar būvvaldi.

Arhitekta konsultācija

Lai īstenotu šo projektu, jāvēršas arī pie sertificēta arhitekta, kurš izvērtēs konkrēto situāciju un ieceres, kā arī paskaidros, kāda dokumentācija jāsagatavo, lai plānu īstenotu likumīgā ceļā.

Tātad šajā gadījumā jārēķinās ne vien ar remonta izmaksām, bet arī ar samaksu par arhitekta sniegtajiem pakalpojumiem. Protams, jārēķinās arī ar lielāku laika patēriņu – īpaši tad, ja nepieciešama saskaņošana ar kaimiņiem vai citiem nama īpašniekiem.

Demontāža un atkritumu savākšana

Plānojot darbus un paredzamās izmaksas, nevajag aizmirst arī demontāžas darbus un dzīvokļa sagatavošanu remontam. Noteikti būs lietas, ko nepieciešams izmest. Jāatceras, ka lielgabarīta atkritumus, piemēram, vecās mēbeles, nedrīkst atstāt pie atkrituma konteineriem – tās jātransportē uz izgāztuvi pašiem vai jāsazinās ar atkritumu apsaimniekošanas kompāniju, kas to izdarīs Jūsu vietā. Tas lielākoties ir maksas pakalpojums.

Vērienīgu remontdarbu veikšanai noderīga var būt arī būvgružu konteineru noma. Plānojot izmaksas, noskaidrojiet, ar kādām summām šajā gadījumā jārēķinās.

Cauruļu un elektroinstalāciju nomaiņa

Lai dzīvoklis būtu ne vien skaists, bet arī drošs, tajā, visdrīzāk, jāmaina arī caurules un elektroinstalācijas. Lai noskaidrotu aptuvenās izmaksas, konsultējieties ar speciālistiem – santehniķi un elektriķi. Viņi novērtēs reālo situāciju un pateiks aptuvenās izmaksas. Tās pievienojiet paredzamo izmaksu tāmei.

Logu un durvju nomaiņa

logu nomaiņa

Plānojot dzīvokļa remontu, jāparedz arī logu un durvju nomaiņa. Jauni, kvalitatīvi logi nodrošinās labāku siltumizolāciju, savukārt ārdurvis gādās par drošību. Gan durvis, gan logi šobrīd pieejami plašā izvēlē, to izgatavošanu un montāžu piedāvā dažādi uzņēmumi. 

Tādēļ svarīgi ne vien izvērtēt savas vajadzības un vēlmes, bet arī salīdzināt vairākas iespējas, lai atrastu piemērotāko un izdevīgāko risinājumu.

Sagatavošanās sienu, grīdu un griestu apdarei

Pirms sienu, grīdu un griestu apdares jārēķinās ar sagatavošanas darbiem – slīpēšanu, špaktelēšanu, mazgāšanu. Arī tajā jāiegulda gan materiāli, gan darbs – līdz ar to arī nauda. 

Cik daudz tam nepieciešams, atkarīgs no dzīvokļa platības, darāmajiem darbiem, izmantotajiem materiāliem un tā, cik meistari prasa par savu darbu.

Griestu, sienu un grīdu apdare

Šis ir posms, kurā risinājumus samērā vienkārši var pielāgot budžetam. Pieejami dažādi apdares materiāli – no vienkāršiem līdz ekskluzīviem, tādēļ varat izvēlēties to, kas visvairāk atbilst Jūsu vajadzībām un iespējām.

Apgaismojums

apgaismojums

Līdzīgi ir ar apgaismojumu – ja elektroinstalāciju izbūve ir darbs, kura izmaksas samazināt ir sarežģīti, tad apgaismes ķermeņu izvēle ir uzdevums, kurā pastāv ļoti daudz variāciju. 

Ņemiet vērā gan praktisko, gan vizuālo aspektu un kopā ar speciālistu atrodiet izdevīgākos, ilgtspējīgākos risinājumus.

Plānojiet un konsultējieties ar speciālistiem

Lai saprastu, kādas būs dzīvokļa remonta izmaksas, jāizveido darāmo darbu saraksts un jākonsultējas ar speciālistu, kurš spēs novērtēt reālo situāciju un diezgan precīzi noteikt paredzamos izdevumus. Jāņem gan vērā, ka vairumā gadījumu izmaksas beigās ir augstākas, nekā sākotnēji plānots. 

Situācijās, kad pirms remonta uzsākšanas vai tā laikā izrādās, ka naudas visam uzreiz nepietiks, noderīgs var būt kredīts mājoklim, kas ļaus aizņemties nepieciešamo naudas summu, lieki nekavējot iesāktos darbus.

Vai nepieciešami papildu naudas līdzekļi?

Piesakieties kredītam Avafin.lv!