Kur ieguldīt naudu?

Atgriezties December 26, 2019

To, kas notiks nākotnē, nav iespējams iepriekš paredzēt. Tomēr, runājot par finansiāliem ieguldījumiem, vienmēr būtu ieteicams domāt ilgtermiņā. Piemēram, ja uzkrājat līdzekļus kādam ilgtermiņa mērķim, iepriekš vajadzētu visu rūpīgi izsvērt un izvērtēt tā nākotnes perspektīvas. 

Kuras ir tās sfēras, kurās ieguldīt vienmēr būs noderīgi, par to pastāstīsim raksta turpinājumā.

Izglītība un regulāra profesionālā pilnveidošanās

Kā stāsta tautas sakāmvārds – “Mācīties nekad nav par vēlu!”. Un par jaunu zināšanu ieguvi un sevis pilnveidošanu nevajadzētu aizmirst arī gadījumos, kad izglītība jau iegūta un sasniegtas teju visas iespējamās virsotnes. Investīcijas savā izglītībā un pašpilnveidē vienmēr būs labs ieguldījums ne tikai profesionālā ziņā, bet tas arī atmaksāsies ilgtermiņā. 

Jo plašāks būs zināšanu un apgūto iemaņu klāsts, jo plašākas karjeras iespējas pavērsies ne tikai Latvijas, bet arī starptautiskajā darba tirgū. Jāatceras, ka no iegūtās izglītības un kvalifikācijas būs atkarīga arī Jūsu finansiālā stabilitāte un labklājība.

Tomēr pirms ieguldīt līdzekļus izglītībā, būtu ieteicams izvērtēt izvēlēto jomu, lai pārliecinātos, ka tā pilnībā atbilst Jūsu vēlmēm un ambīcijām. Lielisks veids, kā par to pārliecināties, ir piesakoties praksē izvēlētās sfēras uzņēmumā, lai praksē iepazītos ar nozares specifiku.

Jauna mājokļa iegāde

Bieži vien finansu līdzekļi tiek izdevīgi ieguldīti nekustamā īpašuma iegādē. Arī šis mērķis atmaksāsies ilgtermiņā un nodrošinās Jums patstāvību un neatkarību. Tomēr pirms nekustamā īpašuma iegādes būtu ieteicams saņemt konsultāciju no nozares speciālistiem, lai pārliecinātos par nekustamā īpašuma nākotnes perspektīvām, tā atbilstību noteiktajai cenai un ēkas stabilitātei.

Jauna mājokļa iegādei nereti tiek noformēts aizdevums, jo nekustamā īpašuma iegāde sākumā prasa ne mazums līdzekļu. Turklāt tie nepieciešami ne tikai mājokļa pirkšanas procesā, bet arī labiekārtošanā, piemēram, remontā. Tomēr jāatceras, ka iegūldītie līdzekļi atmaksāsies nākotnē un nodrošinās Jums arī pasīvos ienākumus, piemēram, Jūs jebkurā brīdī varēsiet to izīrēt un nodrošināt sev stabilus, finansiālus ikmēneša ienākumus.

Jaunākās tehnoloģijas

tehnoloģijas

Ja strādājat no mājām vai nozarē, kas prasa kvalitatīvu datortehniku, piemēram, esat programmētājs, web aplikāciju izstrādātājs vai dizaineris, tad vienmēr laba un noderīga investīcija būs darba specifikai atbilstoša datora iegāde. 

Mūsdienu tehnoloģijas strauji attīstās un kopā ar tām dažādojas arī ikdienā lietojamo datorprogrammu klāsts. Tādēļ augstas klases datortehnika, kas pilnībā atbildīs Jūsu darba specifikai, būs labs ieguldījums ne tikai profesionālajā ziņā, bet atmaksāsies arī ilgtermiņā, jo kalpos daudz ilgāk un tiks galā arī ar sarežģītākiem uzdevumiem, piemēram, video failu apstrādi.

Lauku īpašumu apsaimniekošana

Ja Jūsu ģimenes īpašumā atrodas lauku mājas, tad labs ieguldījums būs to labiekārtošana un pilnveidošana. Pirmārt, tā būs vieta, kur atpūsties no ikdienas rutīnas, otrkārt – tās uzturēšana labā kārtībā vienmēr būs finansiāli labs ieguldījums nākotnē. 

Nepieciešamības gadījumā būs iespējas to izīrēt vai pārdot par izdevīgāku cenu, bet, raugoties nākotnes perspektīvā, tajā vienmēr varēs apmesties Jūsu vecāki, kad būs sasnieguši pensijas vecumu, kā arī – Jums vienmēr var rasties kāda unikāla biznesa ideja, kuru realizēt iespējams tikai lauku apstākļos.

Jaunas vai lietotas automašīnas iegāde

Ne vienmēr finansiāli izdevīgs ieguldījums būs jaunas automašīnas iegāde, tādu pat komfortu un ērtības var nodrošināt arī lietots auto, kas atrodas lieliskā tehniskā stāvoklī un tiek regulāri kopts.

Ja Jūsu īpašumā jau ir automašīna, tad nevajadzētu aizmirst regulāri pārbaudīt tās tehnisko stāvokli un veikt nepieciešamos remontdarbus. Tieši automašīna nodrošina mobilitāti un pārvietošanās brīvību, kas nav mazsvarīgi ne pilsētas, ne lauku apstākļos.

Vai vēlaties saņemt patēriņa kredītu?

Ar AvaFin tas ir ērti un droši. Piesakieties!